Σελίδες

Powered By Blogger

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

7 «μαθήματα» που μας δίνει η ζωή όσο μεγαλώνουμε

Μπορεί τα χρόνια που περνάνε να τρομάζουν τους περισσότερους, αλλά μαζί με τις ρυτίδες και τις υποχρεώσεις έρχονται και ένα σωρό άλλα όμορφα πράγματα που δίνουν τη γοητεία σε αυτά τα χρόνια και μας κάνουν αντί να λυπόμαστε, να εκτιμάμε την τύχη που έχουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αυτογνωσίας και κυριαρχίας πάνω στην ίδια μας τη ζωή.
Ακολουθούν, όλα όσα έρχονται μαζί με τα κεράκια στη γενέθλια τούρτα:

1. Η ελευθερία
Ένα από τα πρώτα πράγματα που απολαμβάνουμε, όταν μεγαλώνουμε, είναι η ελευθερία που αποκτούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, όποτε θέλουμε και με όποιο τρόπο θέλουμε. Ακόμα και αν δεν κάνουμε τίποτα από αυτά, αλλά καταλήγουμε να τηρούμε το αυστηρό πρόγραμμα των γονιών μας, η επιλογή να το καταπατήσουμε και να φέρουμε τα πάνω - κάτω αρκεί για να εκτιμήσουμε αυτή την ελευθερία.


2. Οι οικιακές συσκευές
Τη στιγμή που θα κληθείτε να αγοράσετε ένα σετ μαχαιροπίρουνα για το νέο σας σπίτι, θα είναι και η στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι –επιτέλους- μεγαλώσατε. Η ευκαιρία να φτιάξετε το σπίτι των δικών σας ονείρων, όσο ωραία παιδικά χρόνια και να έχετε περάσει στο πατρικό σας, είναι μοναδική και η αξία της ανεκτίμητη.


3. Ο σεβασμός και η επικοινωνία με τους άλλους
Όσο ήσαστε μικρότεροι, ομολογουμένως δεν προκαλείτε το σεβασμό των άλλων, δεδομένης της θέσης των παιδιών στην κοινωνία. Όσο μεγαλώνετε όμως, αποκτάτε «ανάστημα» και εμπερίες και όλο και περισσότεροι αποζητούν τη συντροφιά και τη συμβουλή σας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Όσο μεγαλώνετε εσείς, τόσο θα μικραίνουν οι διαφορές με τους άλλους και θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με άτομα όλων των ηλικιών.



4. Το ταξίδι της αυτογνωσίας
Μια από τις αυτόματες διαδικασίες που συμβαίνουν όσο μεγαλώνουμε είναι η εξερεύνηση και ανακάλυψη του ποιοι πραγματικά είμαστε και η καθημερινή προσπάθεια της λύσης του μυστηρίου του εαυτού μας. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί ποτέ να μη φτάσουμε να αντιληφθούμε το ποιοι πραγματικά είμαστε και τι είναι αυτό που πραγματικά θα μας κάνει ευτυχισμένους, αλλά όπως και να έχει, το ταξίδι είναι που μετράει. Το είπαν και οι ποιητές.

5. Η αδιαφορία για τη γνώμη των άλλων
Μπορεί στην εφηβεία και τα σχολικά χρόνια να αποζητούμε διακαώς την επιβεβαίωση από τους συνομίληκούς μας και να διψάμε για αναγνώριση και επιβράβευση, αλλά ένα από τα αδιαμφισβήτητα καλύτερα πράγματα του να μεγαλώνεις και να ωριμάζεις είναι η απελευθέρωση από αυτή τη «φυλακή» της αποδοχής. Η στιγμή που συνειδητοποιείς πως δεν χρειάζεται να σε αγαπάνε όλοι είναι και η στιγμή που θα αγαπήσεις ο ίδιος πιο πολύ τον εαυτό σου.


6. Η ευθύνη
Η ευθύνη που τρομάζει πολλούς, είναι μια μεγάλη χαρά και ικανοποίηση της ζωής. Η ευθύνη της ίδιας σου της ζωής, η ευθύνη ενός νοικοκυριού και η ευθύνη ενός παιδιού, δίνει σκοπό και νόημα στη ζωή ενός, ενώ η προσπάθεια να κρυφτεί κανείς από τις ευθύνες τους, του στερεί σημαντικές χαρές και την ικανοποίηση της κυριότητας του ίδιου του εαυτού.



7. Η πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά
Το μεγαλύτερο μάθημα που μας δίνει η ζωή, όσο περνάνε τα χρόνια, είναι πως μαζί με αυτά, περνάνε και όλα τα δύσκολα και όλα τα προβλήματα βρίσκουν, αργά ή γρήγορα, τη λύση τους. Τίποτα δεν είναι μόνιμο, όλα και όλοι βρίσκουν το δρόμο τους και πρόκειται πάντα για μονόδρομο. Στην πορεία όλα γίνονται καλύτερα και ακόμα και αν δεν γίνουν καλύτερα, τότε απλά ο δρόμος είναι πιο μακρύς από άλλους. Αλλά το φως στο τούνελ ποτέ δε σβήνει.



ΠΗΓΗ: clickatlife.gr
 

11 σχόλια:

  1. Καλή εβδομάδα κοριτσάκι μου!
    Ωραία ανάρτηση!
    (Αν έχεις γενέθλια τις θερμότερες ευχές μου για όσα αγαπάς:) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη εβδομάδα!
      Γενέθλια την άλλη βδομάδα..ευχαριστώ πολύ όμως ;-)

      Διαγραφή
  2. καλημέρα σόφι μου ελπιζω να εισαι καλά σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον!
    Καλή μας εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να είσαι καλα! Καλή κι όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Σοφία! Χρόνια και ζαμάνια. Έτσι να θυμόμαστε πως το να μεγαλώνεις έχει και τα καλά του. Αυτό ειδικά που αρχίζουν οι άλλοι να μας παίρνουν επιτέλους στα σοβαρά και να μας υπολογίζουν είναι το καλύτερο και μαζί και η αυτοπεποίθηση που αποκτούμε στα προβλήματα της καθημερινότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω σε όλα όσα γραφεις στην αναρτηση σου.. αλλα προπαντως με το 7....αυτό το λέω εκ πείρας.. καλώσ σε βρήκα απο αλλη μια πολύ καλή φίλη που έβαλε το λίνκ σου... και ήρθα...χαρηκα που το έκανα.. να έχεις μια όμορφη εβδομαδα....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο σωστά όλα αυτά που γράφεις! Μακάρι να τα γνωρίζαμε όλοι νωρίτερα, θα γλιτώναμε πολλές απογοητεύσεις ;)
    Να ΄χεις ένα υπέροχο απόγευμα και έναν τέλειο μήνα!
    Σε φιλώ γλυκά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενδιαφέροντα όλα αυτά.
    Το 3 και το 5 είναι κάπως αντίθετα.
    Καλημέρα καλό μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Σόφη και καλό φθινόπωρο. Ωραίο θέμα και συμφωνώ με τα μαθήματα που μας δίνει η ζωή αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι είμαστε κακοί μαθητές, τι λες;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου!